Vandring langs den eldste Sørkedalsveien

Vandring langs den eldste Sørkedalsveien

2. april 2023 Off By ullernhistorie

Historisk vandring for alle interesserte lørdag 19. august kl. 1135 – ca. kl. 1400. [NB: Endret tidspunkt i forhold til det som tidligere er annonsert]

Vandringen vil i store trekk følge den eldste Sørkedalsveien fra Wyllerveien i nord til Ankerveien i sør. Det vil bli en god del stopp underveis med orientering om husmannsplasser og andre kulturminner langs ruten. Hele turen er på 4 km. Husk godt fottøy. Dagens guide er Knut Bryn.

Vandreruten vil først krysse Sørkedalselven og så følge Zinoberveien gjennom «Kolonien» til Øgarden. Deretter passerer vi bl.a. husmannsplassene Mælum, Jordbråten og Strømsbråten, den gamle utlåven nedenfor, Skuggen-plassene og Himstadjordet. Turen avsluttes ved inngangen til Bogstad Camping.

Transport: Det går buss fra Røa kl. 1127 og Peder Ankers plass kl. 1130. De som ønsker å bruke bil, kan parkere den på en av P-plassene ved Peder Ankers plass, eller evt. ved Bogstad badeplass (og gå på bussen der). Det er også mulig å parkere på P-plassen ved Årnes 400 m sør for startstedet. Det går buss tilbake fra Peder Ankers plass hver time.