Møte om «Den siste istid» tirsdag 15. okt. kl. 1830

Møte om «Den siste istid» tirsdag 15. okt. kl. 1830

4. oktober 2019 Off By ullernhistorie

For vel 100 år siden var isproduksjon en viktig næringsvei i Norge. Det meste av isen gikk til eksport, men særlig i de større byene var det også et betydelig lokalt marked. Flere isdammer ble anlagt i Ullern og Vestre Aker.

Den nesten glemte isnæringen er tema for et medlemsmøte som holdes ved Norsk Maritimt Museum på Bygdøy tirsdag 15. oktober kl 1830-2100. Arrangementet er et samarbeid med forskningsmiljøet ved muséet som for tiden har et stort prosjekt der produksjon, bruk og eksport av naturis er forskningstema. Det er gratis adgang og møtet er åpent for alle. I en pause blir det servert kaffe og noe å bite i.

PROGRAM

1. «Den siste istid». Kort innledning om produksjon av naturis som næring på 1800- og 1900-tallet ved Per Norseng

2. «Isproduksjonen ved Holmendammen, Smestaddammene og Bogstadvannet» ved Knut Bryn og Øivind Rødevand

KORT PAUSE MED KAFFE & KRINGLE

3. «Det lokale ismarkedet i Kristiania og bruken av is i fjøsene og melkeforsyningen til byen» ved Inger-Johanne Lyngø

4. «Is som eksportartikkel» ved Eyvind Bagle